Gázterv engedélyeztetés menete, hogy először is eldöntjük, hogy milyen munkát szeretnénk készíttetni a gázvezetéken. Ezek a legtöbbször, gázvezeték nyomvonal módosítások vagy kazáncserével járó módosítások a hálózaton. Most a legsűrűbben előforduló ezzel kapcsolatos kérdéseket kérdezz felelek formában fogjuk megválaszolni. Természetesen mi sem tudunk mindig mindent és a Szoolgáltató előírások és ügyintézések is eléggé gyakran változnak, de reméljük tudunk segíteni:

Fontos tudnunk, hogy engedélyeztetés csak akkor szükséges, ha az átalakítás során a gázmérő előtti szakaszt is érintik a munkálatok. Erről már korábban több alkalommal értekeztünk, véleményünk szerint célszerű úgy alakítani a munkálatokat (amennyiben lehetséges), hogy a gázmérő csak a leszerelés és visszaszerelés idejére legyen érintett. Így sokkal gyorsabb lehet a gázterv és maga a jóváhagyás, ebből fakadóan pedig a kivitelezés is.

gázterv engedélyeztetés menete

Mennyi idő az engedélyeztetés?

Általában 2×8 nap, azaz összesen 16 nap. A tervező beadja tervfelülvizsgálatra a dokumentációt és a Szolgáltató első körben 8 napon belül felülvizsgálja, kiírja az úgynevezett kívánságlistát, amelyet a tervező felvezet a kiviteli tervre.

Hová kell beadni a gáztervet engedélyeztetni?

Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft-nél az eterv@mvm.hu email címen lehet beküldeni a digitális tervet és a határidő lejárta után email-ben vissza is kapjuk. Sajnos az OPUS-TIGÁZ esetében a terveket postai úton kell beküldeni jóváhagyásra, majd a felülvizsgáló is visszapostázza a tervezőnaek észrevételeit, utána a tervező is visszaküldi……eléggé bonyolult.

Ki hagyja jóvá a gáztervet?

A szolgáltató Tervfelülvizsgálati Osztályának munkatársai, akik azt vizsgálják, hogy a terv megfelel-e az érvényes Műszaki Biztonsági Szabályzatnak.

A jóváhagyott gáztervet kivitelezés után a Szolgáltató GÁZ MEO-zza?

Igen a jóváhagyott dokumentációt a területileg illetékes Szolgáltató GÁZ-MEO-t végző munkatársai ellenőrzik a kivitelezés elkészültével.

Akkor egyszerűbb a Tervezői MEO, illetve ha a gázóra a helyén marad?

Az ügyintézés gyorsabb lehet mint a szolgáltató esetében, hiszen a 2×8 napos tervfelülvizsgálat alatt akár el is készülhet minden. Így a gázterv engedélyeztetés menete sokkal gyorsabb.

A gázórát le kell szereltetni?

Igen a gázórát a kivitelezési munkálatokhoz az esetek 99 %-ban le kell szerelni. Ennek menete már szerepel leírásink között:

Call Now Button