Gázterv hiánya – Gázterv nélkül. Mivel a gázterv készítés hosszadalmas folyamat is lehet, így sokakban felmerül a kérdés minek is csináltassam meg mikor lesz rá szükségem? Úgysem fog ide kijönni senki aki átnézi és legfőképpen nem fog emlékezni, hogy itt nem ilyen gázkészülék volt. Majd azt mondom hogy így vettem….. na nagyjából ezek a gondolatmenetek szoktak lejátszódni a fejekben, mikor a gázkészülék csere kerül szóba és a tervezés díja is előkerül.

Meg lehet csinálni egy készülékcserét, áthelyezést vagy egyéb fogyasztóti vezetékszabakaszon végzett átalakítást gázterv nélkül is. Vannak szakemberek akiket megbízunk és elkészítik a kívánságunknak megfelelő rendszert. Ez szabályos így? Nem sajnos ez így nem szabályos, ha netán valami gond lesz a későbbiek során akkor nem tudunk majd a tervezőre és a gázművekre hivatkozni, a szerelő pedig szinte biztos nem a megrendelő kívánságára fog hivatkozni. Na de mindegy is, a tervező tudja, hogy mit lehet és mit nem, ismeri a technológiai utasításokat és a vontkozó szabványokat és pontosa rajzot készít a tervezett rednszerről, sokszor még részletesebbet is, mint ami véleményem szerint indokolt.

Gázterv hiánya - Gázterv nélkül

Gázterv hiánya – Gázterv nélkül – akkor hogyan járjak el?

Ha csak készüléket szeretnénk cserélni akkor lehetőségünk van egyszerűsített készülékcserére. Erre a feladatra vannak feljogosított szerelők, a gázszolgáltató honlapján megtaláljuk az aktuális listát (ha éppen nem nevet változtat a szolgáltató). Kérjük meg a szerelőt, hogy adjon ajnlatot a cserére teljes ügyintézéssel együtt vagyis ő jelentse be a készülékcserét a szolgátatóhoz.

Ha azonban gázvezetéken is szeretnén módosítani, vagyis megszüntetni szakaszokat, acél csövet kicserélni rézre, vagy esetleg beépíteni még egy készüléket akkor terveztetnünk kell. Ez ha az átalakítás nem érinti a gázórát, akkor tervező elkészíti a tervet. Ő is fogja az elkészült munkát gáz-meo-zni. Íyg egy kicsit gyorsabban haladhat az ügyintézés, mint a korábbi 15 napos tervfelülvizsgálat idejében.

Amennyiben az átalakítás érinti a gázórát is (tegyük fel csak arrébb szeretnénk tenni), akkor továbbra is terveztetni kell. A tervdokumentációt hivatalosan szolgáltatóval engedélyeztetni kell. Ilyenkor van szükség szolgáltatói GÁZ-MEO-ra.

Call Now Button