Gázterv módosítás. Bizony előfordulhat, hogy egy elkészített és engedélyeztetett gáztervet módosítani szeretnénk. Lehet hogy mégsem oda szeretnénk elhelyezni a készüléket vagy a kéményes kivitelezés során máshová kellett rakni a bekötőcsövet, esetleg más készülék tetszett meg nekünk. Tudni kell, hogy a gáztervek érvényessége 2 év. Ez azt jelenti, hogy a jóváhagyott tervdokumentációt 2 éven belül el kell készíteni vagyis le kell GÁZ-MEO-ztatni. Ez idő alatt ha nem készítettük el a gondolt felújítást, akkor sok minden változhat. Ilyenkor a gáztervet is lehet módosítani, csak a módosítás után újra engedélyeztetni szükséges a szolgáltatóval.

gázterv módosítás

Módosítás költsége

A módosításnak természetesen van díja, ez legtöbbször a módosítás mértékétől függ. Ezekre a munkákra mindig érdemes előzőleg ajánlatot kérnünk. Előfordulhat, hogy nem csak a gáztervet, hanem a hozzá szorosan kapcsolódó kéményméretezést esetleg a végleges kéményseprői szakvéleményt is módosítani szükséges. Ebben az esetben már jelentősebb költséggel kell számolnunk.

Gázterv módosítás ki készítheti el?

A 2 éven belül ameddig érvényes a gázterv, addig csak az a tervező módosíthatja vagy rajzolhatja át aki annak idején készítette. Természetesen a két éven túl már más tervezők is dolgozhatnak a gázterven. Valószínűleg, ha a tervező nem elérhető vagy esetleg nincs már jogosultsága, a Szolgátató hozzájárul a tervdokumentció módosításához másik tervező által is, de ilyenkor alapos indokkal ellátott kérelmet célszerű benyújtani.

Ha megkaptuk a módosított gáztervet, akkor a módosítástól számítva szintén 2 évünk van az elkészült tervdokumentáció GÁZ-MEO-ját elkészíteni. A módosítás után már célszerű mihamarabb ezen túlesni, így biztosan nem csúszunk ki a határidőből. A GÁZ-MEO-ra szükség lesz a tervdokumentáció egy nyomtatott példányára, melyet a tervező aláírásával láttak el és a tervfelülvizsgálatot végző szakember is aláírta. A tervdokuemntációt D-tervesíteni kell, az eetleges apróbb változtatásokat piros színnel fel kell vezetni a tervre és a tervező szignózza. De ezeket már a helyszínen a kivitelező intézni fogja így nekünk sok dolgunk nem lesz vele. Fonyots, hogy mindig olyan kvitielezőt válaszunk aki rendelkezik gázszerelői igazolvánnyal.

Call Now Button