Gáztervező

Gáztervező jogosultsággal rendelekző szakembereket is nyilvántartják, ennek a nyilvántartásnak a vezetése Magyar Mérnöki Kamara. A Kamara honlapján elérhető a mérnök kereső alkalmazás, melyből meg tudjuk nézni, hogy nekünk milyen jogosultsággal rendekező mérnök kell. A gáztervek készítéséhez G – Építmények gépészeti tervezése jogosultságú szakemberre lesz szükségünk. Ezt a keresőben beállítva tudjuk szűrni a jogosult szakembereket.

gáztervező

Gáztervező kollégáink bemutatása

Gáztervező kollégáink közül a legtöbb kiviteli tervdokumentációt talán én szoktam készíteni. Rendelkezem a Mérnöki Kamaránál G Építmének gépészeti tervezése jogosultsággal és Épülegépész-mérnök és épületgépész technikusi végzettséggel. Szoktam GÁZ-MEO ügyintézést is vállalni (ezt a kollégák közül csak én vállalok), ez konkrétan a tervezői GÁZ-MEO-t jelenti.

Tervezői gáz-meo

Tervezői gáz-meo azt jelenti, hogy nem a szolgáltató veszi át az elkészült kivitelezési munkát, hanem a gáztervező. Ilyenkor a GÁZ-MEO ugyanúgy zajlik mint a szolgáltatói GÁZ-MEO, a tervező ugyanazon dokumentumokat kéri be a kivitelezőtől és a tulajdonostól. Itt szükség lesz a végleges kéményseprői szakvéleményre, a szerelői nyilatkozatra, a beépített berendezések műbizonylataira, a nyomáspróba jegyzőkönyv helyszíni kitöltésére (természetesen csak sikeres nyomáspróba esetén), a GÁZ-MEO jegyzőkönyv kitöltésére, az EPH (egyen potenciálra hozás) nyilatkozatra, valamint a gászerelő igazolványára, hogy jogosult a gázvezetéken szerelési munkát végezni. A tervezői MEO végeztével elvileg a kivitelezőnek kell lejelenteni 48 órán belül az elkészült munkát a szolgáltató felé, de a gyakorlatban inkább a tervezők szokták ezt a lépést intézni. A lejelentésnél csak a gázterv rajzi dokumentációira lesz szükség és a MEO jegyzőkönyvre. A szolgáltató ezeket iktatja, és ezzel tudomásúl veszi a készülékcserét. A többi dokumentumot a tervező, a tulajdonos és a kivitelező is megőrzi, hogy esetleges probléma vagy ellenőrzés esetén be tudja mutatni a szolgáltatónak

Érdekességből összeszedtem a földgázelosztási működési engedéllyel rendelkező társaságok internetes elérhetőségei:

Call Now Button